CONTRAST TÀCTIL

En les activitats de contrast el material que fem servir ha de presentar característiques molt diferenciades, en aquesta proposta treballarem la percepció del tacte i les sensacions que aquest sentit ens aporta.
Els objectius que perseguim són variats: establir una comunicació, oferir experiències tàctils, discriminar els estímuls, el plaer de sentir i la consciència del contacte.
Amb la idea de continuar amb les nostres sessions d’estimulació des de casa, avui us portem un seguit d’idees de materials que segurament teniu a mà i que ens facilitaran dur a terme aquesta activitat:
 

Com fer aquesta sessió? Primer de tot escolteu al nen/a! Busqueu un bon moment en que us vingui de gust a tots dos, un lloc agradable i on se senti còmode, i una música que us agradi! 

Depenent de les possibilitats del vostre fill/a aquesta estimulació serà més lliure o més guiada. En la mesura que sigui possible deixeu el material al seu abast i convideu-los a manipular-los, oferiu-los petits massatges... si necessiten de la vostra ajuda per accedir al material situeu-los còmodament estirats o asseguts i feu-los sentir els materials. Recordeu que som simètrics! Això vol dir que si, per exemple, estimuleu la mà dreta després haureu de fer el mateix amb l’esquerra. Comenceu el massatge per les mans, braços o cames. Penseu que hi ha parts del cos com la cara, el pit o la panxa són més sensibles i si comencem per elles podem causar un rebuig. Com que volem treballar el contrast, anirem alternant els materials suaus i els aspres. No cal saturar ni fer una sessió excessivament llarga, potser amb un o dos materials de cada categoria en teniu prou. Allargueu o escurceu la sessió depenent de la seva resposta, ha de ser una estona agradable. 

I no oblideu la regla d’or: Abans d’oferir qualsevol estimulació proveu-ho amb vosaltres mateixos! 

Gaudiu d’aquest moment, i si trobeu altres materials per casa experimenteu! Esperem els vostres comentaris!

Us deixo l'enllaç a una playlist que a mi m'agrada 😉🎵