CONTE SENSORIAL


Bon dia!
Ahir vam celebrar la diada de Sant Jordi! És per això que avui us vull compartir un conte. He triat un que l’hem explicat més d’una vegada a l’escola, i que ens ha fet passar estones ben divertides!
El conte es diu Anem a caçar un ós, està basat en una cançó popular anglesa i és l’adaptació feta per Michael Rosen amb il·lustracions de Helen Oxenbury. Aquí us deixo un vídeo on us explico el conte!
 
He creat també un Power Point interactiu per si us animeu a explicar-lo a casa, si el voleu deixeu-m’ho escrit als comentaris i us l’enviaré!

Veureu que la narració té una estructura molt repetitiva, una cançoneta que ens ajuda a mantenir l’atenció, facilitant l’anticipació per als nens i nenes i la seva participació. A banda d’aquest element, incorporàvem a la narració una sèrie d’elements sensorials. D’aquesta manera adaptem el conte i el gust per escoltar contes a totes aquelles persones amb dificultats en el llenguatge oral. Us faig un petit resum de com el podeu explicar a casa.

El power conté pantalles en les que podem activar el so (treballant també la causa-efecte). Per cadascuna d’aquestes pantalles hi ha un material relacionat de caire vivencial, són els següents:
  • El camp: herba, si no la podeu trobar potser trobareu per casa alguna espècie que us recordi al camp , se m’acudeix el romaní, la farigola, l’orenga, l’espígol...
  • El riu: ens posàvem unes ulleres de natació i mullàvem una mica amb un polvoritzador.
  • El fang: una bossa ben tancada amb fang amb força aigua. Si no teniu bang podeu fer una barreja de farina sal i aigua fins obtenir una textura similar
  • El bosc: pals, pinyes, fulles seques... Una altra opció seria intentar posar-los una gorra com si anessin d’excursió.
  • La tempesta: ventilador o assecador amb aire fred
  • La cova: baixar persianes i encendre llanternes.
La cançoneta la podeu acompanyar amb algun instrument de percussió, si no en teniu cap a casa sempre podeu fer algun amb un envàs i llegums!

Desitjo que estigueu molt bé, espero que gaudiu del conte i que us animeu a explicar-lo! Us puc assegurar que a l’aula era tot un èxit! Cuideu-vos molt!

Carmen

Pd: aquesta és la cançó original